Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost.

Začátek března

11.03.2009 21:36

Neděle 1.3.2009

Jela jsem se svojí učitelkou angličtiny do divadla v Lake Zurich.

 

V muzikálu The Sound of Music hrály děti od šesti do sedmnácti let a byl na motivy skutečného příběhu dívky, která se chtěla stát jeptiškou, ale Bůh jí ukázal, že její služba má mít jinou podobu. Svou lásku měla věnovat sedmi dětem ovdovělého kapitána, jako jejich vychovatelka. Nakonec začala milovat i samotného kapitána a když byla její láska opětována, nic nebránilo tomu, aby se dětem stala novou matkou.

Příběh se odehrál v Rakousku na počátku druhé světové války, kdy kapitánovi vzniklo mnoho starostí a problémů, protože se nechtěl přidat k nacistům. Situace se pro něj i rodinu stávala příliš nebezpečnou a tak se rozhodli ze země uprchnout. Jejich novým domovem se stala Amerika.

Čtvrtek 5.3.2009

Byl nádherný slunečný den a teploty se vyšplhaly nad deset stupňů Celsia, což byl jasný signál vyrazit odpoledne ven, volba padla na Moraine Hills.

 

Prošli jsme si celý okruh kolem jezera a pořídili pár opravdu pěkných fotek. Díky včasnému příjezdu jsme stihli celou cestu za světla, slunce začlo zapadat až když jsme se blížili k autu, takže si děti stihly ještě chvilku pohrát na hřišti u parkovišti. Prchli jsme, jakmile se začalo stmívat, o další pokutu nikdo z nás nestál :-).

Více fotek na: https://pidahrabal.rajce.idnes.cz/056_Konec_zimy_-_Moraine_Hills_S.P._5.3.2009/

 

Přiblížili se nám jarní prázdniny a tak začal Milan ve škole zjišťovat, jestli by si nemohl vzít ještě pár dní volna, abychom mohli jet někam dál. Při té příležitosti zjistil, že si může (za celý rok) vybrat dva dny libovolného volna a šestnáct dní má pro případ nemoci (sebe, nebo jiného rodinného příslušníka, o kterého je potřeba pečovat). Pokud by byl nemocný déle, situaci posoudí vedoucí školního okrsku, ale obecně platí, že si musí  náhradou za sebe zaplatit suplenta.

Pátek 6.3.2009

Na večeři přišla Milanova asistentka s manželem. Udělala jsem kuře na paprice s knedlíkem, na kterém si pochutnávali stejně, jako na jablečném koláči s čokoládovou polevou.

Během jejich návštěvy Gábinka perlila. Ostych z ní spadnul, jakmile hosté usedli ke stolu a od té chvíle nikoho nepustila ke slovu :-). Gába mluvila a my ostatní se jen smáli, nic jiného jsme dělat nemohli.

Edánek většinu návštěvy prospal, ale když pak přišel jako právě vzbuzené kotě, vytažené z teplého pelíšku, asistentka se vyjádřila, že je tak sladký, že z něj ani nemůže spustit oči.

 

Vyhledávání